Bröstcancer del 3 – Reiki & tacksamhet

Så fort jag fick beskedet att jag hade en elakartad tumör i bröstet, tänkte jag att jag inte behöver klara av detta ensam. Jag ger mig själv Reiki varje dag, men jag kände att jag ville ha så mycket Reiki som jag möjligen kunde få för avslappning, läkning och energipåfyllnad. Och eftersom att vara Reiki-lärare innebär att jag har en massa fantastiska Reiki-elever, berättade jag om bröstcancern för dem och frågade om det möjligen fanns en eller fler som skulle kunna tänka sig att skänka mig och/eller min operation några minuter Reiki.

Jag fick en överväldigande respons. Jag är så tacksam för mina fina Reiki-vänner och tacksam för den tid de la ner på att skicka Reiki till mig. En del skickade även till min operation. Då man måste ha gått fortsättningskursen (Reiki 2) för att kunna skicka Reiki på distans, var det flera Reiki-ettor som hörde av sig och frågade vad de kunde göra för mig. Och ni vet, tankar är också energi, så jag bad bara tacksamt om positiva tankar och jag kände mig oerhörd rörd över detta engagemang.

Vet ni att även böner verkligen hjälper? Det finns studier som visar det, så avfärda inte människor som vill be för er, även om ni inte delar deras tro eller religion.

Jag vet inte om du som läser detta också är sådan som gärna vill ge tillbaka något till den som ger dig en gåva och jag funderade på hur jag skulle kunna visa min tacksamhet och vad jag skulle ge i gengäld. Och jag kom fram till att även om energibalans är viktigt, behöver jag nödvändigtvis inte ge tillbaka till de personer som gav Reiki till mig – de är ju själva Reiki-utövare och kan dels ge sig själva Reiki och dels kan de alltid fråga mig och alla andra i vår Reiki-klan om hjälp när det behövs. Vi finns här för varandra – det är så uppenbart.

Det jag kom fram till att jag ska göra, är att ge vidare – det vill säga, ge Reiki till någon annan som jag kanske inte ens känner, till någon som verkligen skulle behöva en timmes avslappning, avstressning och energipåfyllnad – ja någon annan med bröstcancer.

Så jag kommer att lägga upp ett inlägg på min FB-sida, där jag kommer att lotta ut en 60 min Reiki-behandling som kommer att utföras på min mottagning i Norrköping. Kriteriet för att vara med i utlottningen är att du själv skall vara i bröstcancer-processen precis nu; kanske har du precis fått besked, kanske har du precis opererats eller kanske är du igång med din efterbehandling.

Så håll utkik på https://www.facebook.com/christinemelchertab/!

Med detta, vill jag önska dig en underbart GOD JUL. Ta hand om dig och dina nära och kära. Var tacksam för allt som du faktiskt har. Var tacksam för de små sakerna i livet – det är de som händer hela tiden, så att vara tacksam för det lilla, kommer att ge dig en frid inombords som trumfar det mesta. Och tack till dig, som läste ända hit.