YOGA

Yoga har sitt ursprung i Indien och är det äldsta systemet i världen för personlig utveckling. Yoga ger styrka, uthållighet och balans på alla plan; kropp, sinne och själ.

I den fysiska yogan utövar man yogaställningar, asanas, som sträcker varje muskel och led och gör dem starka och spänstiga, liksom ryggraden och hela skelettet.

Yogaställningarna påverkar dessutom de inre organen, körtlarna samt nerverna och håller kroppens alla system friska. Att utöva yoga löser upp såväl fysiska som psykiska spänningar.

Yogans andningsövningar, pranayamas, livar upp kroppen, hjälper till att hålla sinnet under kontroll och ger dig en känsla av lugn och vitalitet. Genom att lyssna på sin egen andning, som ett mantra, stänger man ute alla stressande tankar och man lär sig att fokusera.

Mina yogaklasser bygger på Hatha Vinyasa med solhälsningar, stående, sittande och liggande positioner för styrka, uthållighet, balans och rörlighet. Det händer dock att jag blandar in både Poweryoga, Viryayoga och Yinyoga. Jag börjar alltid klassen med djupandning och avslutar med avslappning och vägledd meditation.

Jag har yogat i flera år med samma deltagare, men även du som är nybörjare är välkommen, då jag visar både enklare och mer avancerade sätt att utföra positionerna på. Du tränar på din egen nivå, efter din egen förmåga och det går bra att hoppa in på klasserna under terminens gång.

Jag har Hatha Vinyasa-klasser på onsdagar kl. 17.00 och 18.15 och Yinyoga på torsdagar kl. 17.30 och 18.45. Vi håller till på Hemgården, Saltsängsgatan 7, Norrköping.

Du kan välja mellan halvtermin på 9 gånger och heltermin på 18 gånger. Du är också välkommen att komma på enstaka klasser.

Här kan du se en yoga-video för nybörjare:

Läs mer om yinyoga nedan:

Yinyoga

Pranayama

Yoga Nidra

För aktuella priser, se prislista i menyn.

Notera att det går bra att hoppa in under terminens gång även i fortsättningen, då terminsavgifterna gäller 9 resp. 18 sammanhängande ggr.