YOGA

Yoga har sitt ursprung i Indien och är det äldsta systemet i världen för personlig utveckling. Yoga ger styrka, uthållighet och balans på alla plan; kropp, sinne och själ.

I den fysiska yogan utövar man yogaställningar, asanas, som sträcker varje muskel och led och gör dem starka och spänstiga, liksom ryggraden och hela skelettet.

Yogaställningarna påverkar dessutom de inre organen, körtlarna samt nerverna och håller kroppens alla system friska. Att utöva yoga löser upp såväl fysiska som psykiska spänningar.

Yogans andningsövningar, pranayamas, livar upp kroppen, hjälper till att hålla sinnet under kontroll och ger dig en känsla av lugn och vitalitet. Genom att lyssna på sin egen andning, som ett mantra, stänger man ute alla stressande tankar och man lär sig att fokusera.

Mina yogaklasser bygger på Hatha Vinyasa med solhälsningar, stående, sittande och liggande positioner för styrka, uthållighet, balans och rörlighet. Det händer dock att jag blandar in både Poweryoga, Viryayoga och Yinyoga. Jag börjar alltid klassen med djupandning och avslutar med avslappning och vägledd meditation.

Jag har klasser på onsdagskvällar kl. 17.00 och 18.15.

Hösten 2018 flyttade vi yogan till Hemgården (Saltsängsgatan 7, Norrköping) där vi får plats med flera deltagare än nu, så hör av dig till mig om du är intresserad att vara med!

Jag har yogat i flera år med samma deltagare, men även du som är nybörjare är välkommen, då jag visar både enklare och mer avancerade sätt att utföra positionerna på. Du tränar på din egen nivå, efter din egen förmåga.

Det går bra att hoppa in på klasserna under terminens gång.

Pranayama

Priser HT 2021

  • Yoga Terminsavgift HALV termin (9 ggr) – 1100:-
  • Yoga Terminsavgift HEL termin (18 ggr) – 2100:-
  • 1 gång 60 min – 140:-

Notera att det går bra att hoppa in under terminens gång även i fortsättningen, då terminsavgifterna gäller 9 resp. 18 sammanhängande ggr.