SAMTALSTERAPI

I hypnoanalysen går vi på djupet i tankar och känslor för att hitta orsaker till dina symptom, som kan dölja sig i uppväxten. Men hur vet man när man istället skall boka samtalsterapi?

När många av mina klienter har avslutat sin hypnoanalys-omgång och har blivit fria från de symptom de sökt för och/eller fått bättre relationer och mår mycket bättre, väljer de ofta att komma en eller ett par gånger till i samtalsterapi, bara för att säkerställa att symptomen inte kommer tillbaka och/eller för att bara få prata om hur livet har förändrats och hur det går för dem nu. Vissa väljer att gå i samtalsterapi en gång i månaden några gånger efter en hypnoanalys-omgång för att på så vis känna att de klarar sig alldeles utmärkt på egen hand från nu.

Det kan också vara så att det händer något dramatiskt och kanske traumatiskt mitt i livet, just nu, som inte alls bottnar i barndomen och som klienten behöver och vill ha professionell hjälp för att hantera. Då är samtalsterapi ett bra val. Det kan gälla en skilsmässa, en uppsägning från ett arbete eller någon annan plötslig händelse, som kan vara besvärlig att reda ut på egen hand. Ofta hjälper inte vänners peptalk, utan det krävs flera konstruktiva och motiverande samtal för att ta sig igenom situationen på bästa sätt.

Om du är osäker på vilket du skall välja, är du välkommen att höra av dig till mig, så avgör vi det tillsammans. Inget är skrivet i sten, utan man kan komma på samtalsterapi ett par gånger för att sedan gå över till hypnoanalys, eller tvärtom.

För aktuella priser, se prislistan i menyn.