Ormfobi

Vår och sommar är en besvärlig tid för dig med ormfobi. Jag gissar att du inte gärna går i skogen så här års, inte går i högt gräs och kanske inte ens vågar bada ute i havet eller i sjöar.

Många människor ogillar ormar, men de har ändå inget problem med att gå förbi den plats där de tidigare sett en orm.

Men du som har ormfobi, går troligtvis långa omvägar, även om det var flera dagar, eller kanske veckor/månader sedan som du senast såg ormen där.

Andra fobier som till exempel att vara extremt rädd för mörker, små utrymmen eller folksamlingar, har ofta sitt ursprung i barn- eller ungdom, men ormfobi behöver nödvändigtvis inte ha någon egentlig orsak.

Det är klart att en orm kan ha skrämt dig när du var liten, eller att du har ”ärvt” din rädsla från din mamma eller pappa (mycket vanligt!), men det kan faktiskt vara så att man inte hittar någon egentlig orsak.

Men det spelar ingen roll om man hittar ursprunget till ormfobin eller inte, för det är inte så svårt att få bort den med hjälp av suggestionterapi och NLP-tekniker.

Det som behövs är du har en viss föreställningsförmåga. Ju lättare du kan känna obehagskänslor bara genom att tänka på ormar, desto lättare går det att få bort fobin. Jo, faktiskt!

En del blir av med sin rädsla redan efter 1-2 sessioner, men det är nog bra att räkna med 3-5 sessioner.

För aktuella priser, se prislistan i menyn.