Viktkontroll

Att få och bibehålla en sund kroppsvikt handlar förstås om kost och motion. Om du är mycket överviktig och inte har den kunskap som krävs om kost, rekommenderar jag att du söker dig till vårdcentralens dietist, som kan hjälpa dig med en sund kosthållning som baseras på vetenskap istället för aktuella dieter.

Dietisten kan också troligtvis ge dig tips om motion och vill du få ut mer av din träning, kan du alltid kontakta en personlig tränare och/eller börja träna på gym. Det du dock bör vara medveten om är att om du har väldigt mycket övervikt, bör du alltid se över din kosthållning i första hand och därefter anpassa motionen efter din vikt och förmåga. Om du bara har lite övervikt och börjar motionera, kan du säkert bli av med de få extrakilona utan problem, men vid stor övervikt kan det vara skadligt att börja träna hårt i början. Det gäller som sagt att anpassa motionsformen efter dig själv.

Så kost och motion vid viktkontroll är A och O. Men, det finns en annan extremt viktig aspekt, som man inte talar om så mycket och det är den psykiska delen. Du som redan motionerar och vet en hel del om kost, men ändå inte lyckas gå ner i vikt, vad behöver du för att uppnå dina mål?

Många menar att överviktiga personer har dålig självdisciplin och att det är uppenbart att de äter för mycket och rör sig för lite. Men dålig självdisciplin är inte hela sanningen! Det finns ofta andra orsaker som ligger till grund för exempelvis tröstätning. Till exempel: Du vet så väl att du kan äta en liten bulle någon gång då och då, men istället för att stanna där, sätter du i dig alla bullar i påsen. Efteråt känner du svåra skuld- och skamkänslor. Du lovar dig själv att aldrig mer göra så igen, men redan nästa dag har du glömt ditt löfte. Du börjar äta i smyg och när du väl börjar, kan du inte sluta förrän allt är uppätet. Varför är det så svårt att låta bli?

Om du känner igen dig i ovanstående, är det kanske hög tid för dig att ta hjälp på det mentala planet! Att lära dig att bli medveten, inte bara om vad du faktiskt äter och dricker, utan också bli medveten om dina tankar och känslor. Genom att bli medveten om det, kan du börja förstå dig själv och du får också lära dig att styra dina tankar och känslor och därmed ta kontroll över både sinne och kropp.

I hypnoanalys och suggestionsterapi ger jag dig konkreta och praktiska tips om mat och motion om du behöver det och du får hemuppgifter som syftar till att öka din medvetenhet. Men framförallt jobbar vi med det undermedvetna där alla förändringar sker. När du befinner dig i hypnos är ditt kritiska tänkande lägre och du accepterar därför lättare de suggestioner jag ger dig. Du förändrar därmed ditt tankemönster och kommer att kunna kontrollera din vikt mycket enklare!

Hypnoanalys och suggestionsterapi hjälper dig att förändra dina tankar och känslor och därmed ditt ätbeteende. Du kommer ha mycket lättare att motstå onyttig mat och du kommer dessutom finna stor glädje i att sköta om din kropp genom rätt kost och motion.

Övervikt som symptom

Jag har gjort två hypnos-inspelningar för att hjälpa dig att ta kontroll över din vikt och göra sundare val. Lyssna minst en gång om dagen, minst sju dagar i sträck och sedan efter behov. Om du inte märker en förändring i ditt tankemönster och beteende efter ett par veckors lyssnande, kanske du behöver komma på ett par sessioner hypnoanalys.

”Viktkontroll med hypnos” är friskvård och finns att beställa i flera hälsoportaler som Benify, Epassi och Wellnet. Du gör din beställning av tjänsten i portalen, men bokar din tid med mig. Varmt välkommen!