Yoga-Meny HT2019

21 augusti: Yogastart!
Sommaren lider mot sitt slut och jag kan tänka mig och hoppas att ni alla har haft många sköna lata dagar. Jag vet också att inte alla prioriterar att yoga regelbundet under sommaren vilket ofta leder till något minskad rörlighet och smidighet när terminen väl sätter igång. 😊
Av denna anledning vill jag börja med att bjuda er på ett lugnare hatha vinyasa yogapass som fokuserar mycket på andningen, som får er att mjukt komma tillbaka i yogaform igen. Detta pass fokuserar på elementet LUFT som bland annat associeras med hjärtchakrat, vilket kanske inte är så konstigt eftersom lungorna finns just där i närheten. Vi kommer därför att göra övningar för just hjärtat och lungorna, och för att öka rörligheten i bröstet, axlarna och övre delen av ryggen.
Känslomässigt är detta pass bra att utföra om man känner sig ensam och isolerad, då vår andning ju faktiskt förbinder oss med alla levande varelser, som när vi blir medvetna om detta, hjälper oss att få kontakt med världen omkring oss.Balans är en del av luftelementet, så därför blir det också en del balansövningar som syftar till både kroppslig kontroll och mentalt fokus.
I vanlig ordning avslutar vi med avslappning och vägledd meditation.

16 oktober: Sista gången på 1: a halvterminen
Sista gången på första halvterminen, tänker jag att det skulle kunna vara roligt att bryta av med ett yin yoga-pass! I yin yoga sitter/ligger vi i positioner i några minuter och låter tyngdlagen hjälpa oss djupare in i varje position. Att sitta stilla längre i samma position, gör att vi kommer åt bindväv och leder mycket djupare än i hatha vinyasa och är ett fantastiskt komplement till den mer dynamiska/fysiska yogan.

23 oktober: Första gången på 2: a terminen
Så här långt in i terminen har ni fått igång rörligheten i kroppen och övat mycket på djupandning, så nu är det dags att lägga in mer styrka i passet. Här har jag valt övningar som kommer att ge din rygg mer flexibilitet och styrka och vi kommer också utöva styrka för mage och ben. Vi kommer även att göra övningar som syftar till ökad rörlighet i bröst, axlar och höfter.

18 december: Sista yogapasset för terminen – ÖNSKEKLASSEN!
Den sista gången innan jul vill jag ge deltagarna chansen att påverka vilken typ av yogaklass vi ska ha, så de får önska vad de vill att vi gör! 😊 Kanske vill man ha ett pass som stretchar höfter och hamstrings, kanske vill man göra övningar som kommer att leda till spagat, eller varför inte ett styrkepass, eller tvärtom; bara skön stretch. Fysisk yoga eller yin? Eller 30 min yoga och 30 min meditation. Variationerna är nästan oändliga!


😊Varmt välkomna!